Directions: In this section, you will hear 8 short conversations and 2 long conversations.At the end ofeach conversation, one or more questions will be asked about what was said.Both theconversation and the questions will be spoken only once.After each question there will bea pause.During the pause, you must read the four choices marked A, B, C,and D.and decide which is the best answer.Then mark the corresponding letter on Answer .Sheet I with a single line through the center.
1.A.They admire the courage of space explorers.
B.They were going to watch a wonderful movie.
C.They enjoyed the movie on space exploration.
D.They like doing scientific exploration very much.
2.A.In a school library.
B.At a gift shop.
C.In the office of a travel agency.
D.At a graduation ceremony.
3.A.He used to work in the art gallery.
B.He does not have a good memory.
C.He is not interested in any part-time jobs.
D.He declined a job offer from the art gallery.
4.A.He will be unable to attend the birthday party.
B.The woman should have informed him earlier.
C.He will go to the birthday party after the lecture.
D.Susan has been invited to give a lecture tomorrow.
5.A.Set a deadline for the staff to meet.
B.Assign more workers to the project.
C.Reward those having made good progress.
D.Encourage the staff to work in small groups.
6.A.Where she can leave her car.
B.The rate for parking in Lot C.
C.How far away the parking lot is.
D.The way to the visitor's parking.
7.A.He regrets missing the classes.
B.He has benefited from exercise.
C.He plans to take the fitness classes.
D.He is looking forward to a better life.
8.A.How to select secretaries.
B.How to raise work efficiency.
C.The responsibilities of secretaries.
D.The secretaries in the man's company.
Questions 9 to 11 are based on the conversation you have just heard.
9.A.It is used by more people than English.
B.It is more difficult to learn than English.
C.It will be as commonly used as English.
D.It will eventually become a world language.
10.A.Its popularity with the common people.
B.The effect of the Industrial Revolution.
C.The influence of the British Empire.
D.Its loan words from many languages.
11.A.It has a growing number of newly coined words.
B.It includes a lot of words from other languages.
C.It is the largest among all languages in the world.
D.It can be easily picked up by overseas travelers.
Questions 12 to 15 are based on the conversation you have just heard.
12.A.To place an order.
B.To apply for a job.
C.To return some goods.
D.To make a complaint.
13.A.He works on a part-time basis for the company.
B.He has not worked in the sales department for long.
C.He is not familiar with the exact details of the goods.
D.He has become somewhat impatient with the woman.
14.A.It is not his responsibility.
B.It will be free for large orders.
C.It depends on a number of factors.
D.It costs￡15 more for express delivery.
15.A.Make inquiries with some other companies.
B.Report the information to her superior.
C.Pay a visit to the saleswoman in charge.
D.Ring back when she comes to a decision.
Directions，In this section, you will hear 3 short passages.At the end of each passage, you will hearsome questions.Both the passage and the questions will be spoken only once.After youhear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A, B,C.and D .Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 1 with a single linethrough the center.
Questions 16 to 18 are based on the passage you have just heard.
16.A.No one knows for sure when they came into being.
B.No one knows exactly where they were first made.
C.No one knows for what purpose they were invented.
D.No one knows what they will look like in the future.
17.A.Measure the speed of wind.
B.Give warnings of danger.
C.Pass on secret messages.
D.Carry ropes across rivers.
18.A.To find out the strength of silk for kites.
B.To test the effects of the lightning rod.
C.To prove that lightning is electricity.
D.To protect houses against lightning.
Questions 19 to 22 are based on the passage you have just heard.
19.A.She was born with a talent for languages.
B.She was tainted to be an interpreter.
C.She can speak several languages.
D.She enjoys teaching languages.
20.A.They want to learn as many foreign languages as possible.
B.They have an intense interest in cross-cultural interactions.
C.They acquire an immunity to culture shock.
D.They would like to live abroad permanently.
21.A.She became an expert in horse racing.
B.She learned to appreciate classical music.
C.She was able to translate for a German sports judge.
D.She got a chance to visit several European countries.
22.A.Take part in a cooking competition.
B.Taste the beef and give her comment.
C.Teach vocabulary for food in English.
D.Give cooking lessons on Western food.
Questions 23 to 25 are based on the passage you have just heard.
23.A.He had only a third-grade education.
B.He once threatened to kill his teacher.
C.He often helped his mother do housework.
D.He grew up in a poor single-parent family.
25.A.Watch educational TV programs only.
B.Write two book reports a week.
C.Help with housework.
D.Keep a diary.
Directions: In this section, you will hear a passage three times.When the passage is read for the firsttime, you should listen carefully for its general idea.When the passage is read for thesecond time, you are required to fill in the blanks with the exact words you have justheard.Finally, when the passage is read for the third time, you should check what youhave written.
When you look up at the night sky, what do you see? There are other（26） bodies out therebesides the moon and stars.One of the most（27） of these is a comet (彗星).
Comets were formed around the same time the Earth was formed.They are（28） ice and otherfrozen liquids and gases.（29）these "dirty snowballs" begin to orbit the sun, just as the planets do.
As a comet gets closer to the sun, some gases in it begin to unfreeze.They（30）dust particlesfrom the comet to form a huge cloud.As the comet gets even nearer to the sun, a solar wind blows thecloud behind the comet, thus forming its tail.The tall and the（31）fuzzy (模糊的) atmospherearound a comet are（32）that can help identify this（33）in the night sky.
In any given year, about a dozen known comets come close to the sun in their orbits.The averageperson can't see them all, of course.Usually there is only one or two a year bright enough to be seenwith the（34 ）eye.Comet Hale-Bopp, discovered in 1995, was an unusually bright comet.Its orbitbrought it（35）close to the Earth, within 122 million miles of it.But Hale-Bopp came a long way onits earthly visit.It won't be back for another four thousand years or so.
Directions : In this section, there is a passage with ten blanks.You are required to select one word foreach blank from a list of choices given in a word bank following the passage.Read thepassage through carefully before making your choices.Each choice in the bank isidentified by a letter.Please mark the corresponding letter for each item on Answer Sheet 2with a single line through the center.You may not use any of the words in the bank morethan once.
Questions 36 to 45 are based on the following passage.
Scholars of the information society are divided over whether social inequality decreases orincreases in an information-based society.However, they generally agree with the idea that inequalityin the information society is（36）different from that of an industrial society.As informationprogresses in society, the cause and structural nature of social inequality changes as well.
It seems that the information society（37）the quantity of information available to the membersof a society by revolutionizing the ways of using and exchanging information.But such a view is a38 analysis based on the quantity of information supplied by various forms of the mass media.Adifferent（39） is possible when the actual amount of information（40）by the user is taken intoaccount.In fact, the more information（41） throughout the entire society, the wider the gapbecomes between "information haves" and "information have-mots", leading to digital divide.
According to recent studies, digital divide has been caused by three major（42）class, sex, andgeneration.In terms of class, digital divide exists among different types of workers and between theupper and middle classes and the lower class.With（43 ）to sex, digital divide exists between menand women.The greatest gap, however, is between the Net-generation, （44）with personalcomputers and the Internet, and the older generation, （45） to an industrial society.
Directions: In this section, you are going to read a passage with ten statements attached to it.Eachstatement contains information given in one of the paragraphs.Identify the paragraphfrom which the information is derived.You may choose a paragraph more than once.
Joy: A Subject Schools Lack Becoming educated should not require giving up pleasure.
A.When Jonathan Swift proposed, in 1729, that the people of Ireland eat their children, he insisted itwould solve three problems at once : feed the hungry masses, reduce the population during a severedepression, and stimulate the restaurant business.Even as a satire (讽刺), it seems disgusting andshocking in America with its child-centered culture.But actually, the country is closer to hisproposal than you might think.
B.If you spend much time with educators and policy makers, you'll hear a lot of the following words :"standards,""results,""skills,""self-control,""accountability," and so on.I have visited someof the newer supposedly "effective" schools, where children shout slogans in order to learn self-control or must stand behind their desk when they can't sit still.
C.A look at what goes on in most classrooms these days makes it abundantly clear that when peoplethink about education, they are not thinking about what it feels like to be a child, or what makeschildhood an important and valuable stage of life in its own right.
D.I'm a mother of three, a teacher, and a developmental psychologist.So I've watched a lot ofchildren-talking, playing, arguing, eating, studying, and being young.Here's what I've come tounderstand.The thing that sets children apart from adults is not their ignorance, nor their lack ofskills.It's their enormous capacity for joy.Think of a 3-year-old lost in the pleasures of finding outwhat he can and cannot sink in the bathtub, a 5-year-old beside herself with the thrill of puttingtogether strings of nonsensical words with her best friends, or an 11-year-old completely absorbedin a fascinating comic strip.A child's ability to become deeply absorbed in something, and deriveintense pleasure from that absorption, is something adults spend the rest of their lives trying toreturn to.
E.A friend told me the following story.One day, when he went to get his 7-year-old son from soccerpractice, his kid greeted him with a downcast face and a sad voice.The coach had criticized himfor not focusing on his soccer drills.The little boy walked out of the school with his head andshoulders hanging down.He seemed wrapped in sadness.But just before he reached the car door,he suddenly stopped, crouching (蹲伏) down to peer at something on the sidewalk.His face wentdown lower and lower, and then, with complete joy he called out, "Dad.Come here.This is thestrangest bug I've ever seen.It has, like, a million legs.Look at this.It's amazing." He looked upat his father, his features overflowing with energy and delight."Can't we stay here for just aminute? I want to find out what he does with all those legs.This is the coolest ever."
F.The traditional view of such moments is that they constitute a charming but irrelevant byproduct ofyouth-something to be pushed aside to make room for more important qualities, like perseverance(坚持不懈), obligation, and practicality.Yet moments like this one are just the kind of intenseabsorption and pleasure adults spend the rest of their lives seeking.Human lives are governed bythe desire to experience joy.Becoming educated should not require giving up joy but rather lead tofinding joy in new kinds of things: reading novels instead of playing with small figures, conductingexperiments instead of sinking cups in the bathtub, and debating serious issues rather than stringingtogether nonsense words, for example.In some cases, schools should help children find new,more grown-up ways of doing the same things that are constant sources of joy: making art, makingfriends, making decisions:
G. Building on a child's ability to feel joy, rather than pushing it aside, wouldn't be that hard.It wouldjust require a shift in the education world's mindset (思维模式).Instead of trying to get children towork hard, why not focus on getting them to take pleasure in meaningful, productive activity, likemaking things, working with others, exploring ideas, and solving problems? These focuses are not so different from the things in which they delight.
H. Before you brush this argument aside as rubbish, or think of joy as an unaffordable luxury in anation where there is awful poverty, low academic achievement, and high dropout rates, thinkagain.The more horrible the school circumstances, the more important pleasure is to achieving anyeducational success.
I.Many of the assignments and rules teachers come up with, often because they are pressured bytheir administrators, treat pleasure and joy as the enemies of competence and responsibility.Theassumption is that children shouldn't chat in the classroom because it hinders hard work; instead,they should learn to delay gratification (快乐) so that they can pursue abstract goals, like going to college.
J.Not only is this a boring and awful way to treat children, it makes no sense educationally.Decadesof research have shown that in order to acquire skills and real knowledge in school, kids need towant to learn.You can force a child to stay in his or her seat, fill out a worksheet, or practicedivision.But you can't force the child to think carefully, enjoy books, digest complex information,or develop a taste for learning.To make that happen, you have to help the child find pleasure inlearning-to see school as a source of joy.
K.Adults tend to talk about learning as if it were medicine: unpleasant, but necessary and good foryou.Why not instead think of learning as if it were food--something so valuable to humans thatthey have evolved to experience it as a pleasure ?
L.Joy should not be trained out of children or left for after-school programs.The more difficult achild's life circumstances, the more important it is for that child to find joy in his or her classroom."Pleasure" is not a dirty word.And it doesn't run counter to the goals of public education.It is, infact, the precondition.
46.It will not be difficult to make learning a source of joy if educators change their way of thinking.
47.What distinguishes children from adults is their strong ability to derive joy from what they aredoing.
48.Children in America are being treated with shocking cruelty.
49.It is human nature to seek joy in life.
50.Grown-ups are likely to think that learning to children is what medicine is to patients.
51.Bad school conditions make it all the more important to turn learning into a joyful experience.
52.Adults do not consider children's feelings when it comes to education.
53.Administrators seem to believe that only hard work will lead children to their educational goals.
54.In the so-called "effective" schools, children are taught self-control under a set of strict rules.
55.To make learning effective, educators have to ensure that children want to learn.
Directions: There are 2 passages in this section.Each passage is followed by some questions orunfinished statements.For each of them there are four choices marked A, B, C.andD .You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on Answer.
Questions 56 to 60 are based on the following passage.
When it's five o'clock, people leave their office.The length of the workday, for many workers, isdefined by time.They leave when the clock tells them they're done.
These days, the time is everywhere: not just on clocks or watches, but on cell-phones andcomputers.That may be a bad thing, particularly at work.New research shows that clock-based workschedules hinder morale (士气) and creativity.
Clock-timers organize their day by blocks of minutes and hours.For example: a meeting from9 a.m.to 10 a.m.research from 10 a.m.to noon, etc.On the other hand, task-timers have a list ofthings they want to accomplish.They work down the list, each task starts when the previous task iscompleted.It is said that all of us employ a mix of both these types of planning.
What, then, are the effects of thinking about time in these different ways? Does one make us moreproductive? Better at the tasks at hand? Happier? In experiments conducted by Tamar Avnet andAnne-Laure Sellier, they had participants organize different activities-from project planning, holidayshopping, to yoga-by time or to-do list to measure how they performed under "clock time" vs "tasktinge." They found clock timers to be more efficient but less happy because they felt little control overtheir lives.Task timers are happier and more creative, but less productive.They tend to enjoy themoment when something good is happening, and seize opportunities that come up.
The researchers argue that task-based organizing tends to be undervalued and under-supported inbusiness culture.Smart companies, they believe, will try to bake more task-based planning into theirstrategies.
This might be a small change to the way we view work and the office, but the researchers arguethat it challenges a widespread characteristic of the economy: work organized by clock time.Whilemost people will still probably need, and be, to some extent, clock-timers, task-based timing shouldbe used when performing a job that requires more creativity.It'll make those tasks easier, and the task-doers will be happier.
56.What does the author think of time displayed everywhere?
A.It makes everybody time-conscious.
B.It is a convenience for work and life.
C.It may have a negative effect on creative work.
D.It clearly indicates the fast pace of modern life.
57.How do people usually go about their work according to the author?
A.They combine clock-based and task-based planning.
B.They give priority to the most urgent task on hand.
C.They set a time limit for each specific task.
D.They accomplish their tasks one by one.
58.What did Tamar Avnet and Anne-Laure Sellier find in their experiments about clock-timers?
A.They seize opportunities as they come up.
B.They always get their work done in time.
C.They have more control-over their lives.
D.They tend to be more productive.
59.What do the researchers say about today's business culture?
A.It does not support the strategies adopted by smart companies.
B.It does not attach enough importance to task-based practice.
C.It places more emphasis on work efficiency than on workers' lives.
D.It alms to bring employees' potential and creativity into full play.
60.What do the researchers suggest?
A.Task-based timing is preferred for doing creative work.
B.It is important to keep a balance between work and life.
C.Performing creative jobs tends to make workers happier.
D.A scientific standard should be adopted in job evaluation.
Questions 61 to 65 are based on the following passage.
Martha Stewart was charged, tried and convicted of a crime in 2004.As she neared the end of herprison sentence, a well-known columnist wrote that she was "paying her dues," and that "there issimply no reason for anyone to attempt to deny her right to start anew."
Surely, the American ideal of second chances should not be reserved only for the rich andpowerful.Unfortunately, many federal and state laws impose post-conviction restrictions on ashockingly large number of Americans.who are prevented from ever fully paying their debt to society.
At least 65 million people in the United States have a criminal record.This can result in severepenalties that continue long after punishment is completed.
Many of these penalties are imposed regardless of the seriousness of the offense or the person'sindividual circumstances.Laws can restrict or ban voting, access to public housing, and professionaland business licensing.They can affect a person's ability to get a job and qualification for benefits.
In all, more than 45.000 laws and rules serve to exclude vast numbers of people from fullyparticipating in American life.
Some laws make sense.No one advocates letting someone convicted of pedophilia (恋童癖) workin a school.But too often collateral (随附的) consequences bear no relation to public safety.Should awoman who possessed a small amount of drugs years ago be permanently unable to be licensed as anurse?
These laws are also counterproductive, since they make it harder for people with criminal recordsto find housing or land a job, two key factors that reduce backsliding.
A recent report makes several recommendations, including the abolition of most post-convictionpenalties, except for those specifically needed to protect public safety.Where the penalties are not amust, they should be imposed only if the facts of a case support it.
The point is not to excuse or forget the crime.Rather, it is to recognize that in America's vastcriminal justice system, second chances are crucial.It is in no one's interest to keep a large segment ofthe population on the margins of society.
61.What does the well-known columnist's remark about Martha Stewart suggest?
A.Her past record might stand in her way to a new life.
B.Her business went bankrupt while she was in prison.
C.Her release from prison has drawn little attention.
D.Her prison sentence might have been extended.
62.What do we learn from the second paragraph about many criminals in America?
A.They backslide after serving their terms in prison.
B.They are deprived of chances to turn over a new leaf.
C.They receive severe penalties for committing minor offenses.
D.They are convicted regardless of their individual circumstances.
63.What are the consequences for many Americans with a criminal record?
A.They remain poor for the rest of their lives.
B.They are deprived of all social benefits.
C.They are marginalized in society.
D.They are deserted by their family.
64.What does the author think of the post-conviction laws and rules?
A.They help to maintain social stability.
B.Some of them have long been outdated.
C.They are hardly understood by the public.
D.A lot of them have negative effects on society.
65.what is the author's main purpose in writing the passage?
A.To create opportunities for criminals to reform themselves.
B.To appeal for changes in America's criminal justice system.
C.To ensure that people with a criminal record live a decent life.
D.To call people's attention to prisoners' conditions in America.
Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to translate a passage from Chinese intoEnglish.You should, write your answer on Answer Sheet 2.
1.C.四个选项的主语均为they．且选项动词多表达情感．通过选项中的space explorers，movie，space exploration等间可以判断．本题意在考查说话者对太空探险或电影的评价.
男士询问女士是否还记得他们上个月看的那部关于太空探险的精彩电影，女士表示这是她看过的关于太空探险题材的印象最深的一部电影.通过对话中的wonderful film和the most impressiveone等关键词可知，他们非常喜欢男士所提及的那部关于太空探险的电影．故答案为C.
2.B.四个选项中出现了school library．gift shop．travel agency和graduation ceremony等表示地点或场合的词汇，可以推测对话旨在考查事件发生的地点.
4.A.四个选项中两次出现birthday party，町以推测对话与生日派对有关.各选项的主语为he，the woman，Susan，听音时应特别注意主语与birthday party的关系.
9.What does the man say about Chinese?
10.What made English a widely used language?
11.What is said to be special about English vocabulary?
12．What is the womem’s purpose in making the phone call?
13．What do we learn about the man from the conversation?
14.What does the mall say about delivery?
15．What does the woman say she will possibly do tomorrow?
16．What does the speaker say about kites?
17．What did ancient Chinese use kites to do?
18．Why did Benjamin Franklin fly a kite in the storm?
19．What does the speaker say about herself?
20．What does the speaker say about many people who have lived overseas for a while?
21．How did the speaker’s experience of living in Vienna benefit her?
22．What Was the speaker asked to do in the Japanese studio?
23．What do we learn about Ben Carson?
24．What did Ben Carson’s classmates and teachers think of him when he Was first at school?
25.What did Ben Carson's mother tell him to do when he was a school boy?
26.heavenly.此处应该填人形容词修饰名词bodies.空格处与下文的the moon and stars和comet形成对照.heavenly意为“天空的”，heavenly body意为“天体”.
28.made up of.此处应填入过去分词或短语与空格前的are一起构成被动语态.be made up of意为“由……组成”.
29.Now and then.此处应填入状语成分.now and then意为“偶尔，有时”.
30.combine with.此处应该填入动词或动词短语作谓语.combine with意为“与……结合”.
32.characteristics.此处应该填入名词，作that can help identify…这一定语从句的先行词.characteristics意为“特征”.
37.G. expands动词辨析题.空格前面为名词短语the information society，通过分析句子结构可知，空格处与前面的名词短语the information society为主谓关系，因此空格处需要填人动阅的第三人称单数形式.文章第一段提到．信息社会中的不公平发生了变化，本句承接上段指出原因：表面上看.信息社会似乎通过变革使用信息和交换信息的方式扩大了社会成员所能接触到的信息量，因此空格处动词应该有“扩大”或“增加”的意思.另外，空格处的动词应该能够和后面的介词to进行搭配一备选动词中符合以上蹲点要求的只有expands，expands…to…意思为“扩大到……”，由此确定答案.此外，空格处需要填入动词第1人称单数形式，因此可以排除分词形式的accustomed与acquired和动词原形attribute与regard；而flows无法与the quantity of information搭配，而且不符合句意，可以排除.
38.O. superficial形容词辨析题.空格前面是不定冠词a，后面是名词analysis，因此需要填入形容词来进行修饰.上一句用it seems that…句型指出信息社会存在的假象，本句中连问but进行转折，指出这种观点只是一种基于各种大众传媒所提供的信息量的表面的分析，因此填人superficial“表面的，肤浅的”符合句意.这样也就能与前句在语义上构成转折.备选形容词中，accustomed，familiar和passive不符合句意，可以排除.
入动词的过去分词形式.动词的过去分词形式有两个：accustomed和acquired，其中accustomed常与to搭配，而本句中没有，所以排除；acquired“获取，获得”与前面的amount of information及后面的by the user构成搭配，由此可以确定答案为acquired.备选动词中，attribute，expands，flows和regard都不是动词的过去分词形式，可以排除.
41.I. flows动词辨析题.通过分析句子结构可知．该句缺少谓语动词．与后面句子构成the more…the more…的句式，主语是the more information，其后并无宾语，所以空格处应该填入不及物动词的第三人称单数形式.本句意思为：整个社会中流动的信息量越多，那些能够接触到信息和不能够接触到信息的两类人群之间的差距就越大，flows“流动，传播”符合句意，故为答案.备选项中的accustomed.acquired.attribute和regard不是动词第三人称单数形式，可以排除；expands不符合句意．也可以排除．
43.M. regard固定搭配题.空格前面为介词with，后面为介词to，因此空格处需要填入一个名词．构成固定搭配.with regard to意为“就……而言”．故regard为本题答案.
44．H)familiar.形容词辨析题. 44 with personal computers and the Internet修饰the Net—generation“网络一代”，根据前后句意可知，此处指熟悉电脑和网络的一代，因此空格处的形容词应该是familiar“熟悉的”，构成be familiar with结构，故familiar为本题答案.空格处以及其后的内容修饰前面的the Net-generation，空格处可以是形容词，也可以是分词，但符合上下文语义的只有familiar.
45.A.accustomed形容词辨析题.空格后面为介词to，分析句子结构可知．率格处需要填入形容词或分词，修饰前面的the older generation.分析句子结构可知，此句将the Net-generation-q the oldergeneration进行对比，由此可知，the older generation“老一辈”习惯于工业社会.be accustomed to“适应，习惯”符合句意，故accustomed为本题答案.备选形容词中，familiar，passive和superficial均不符合句意，均可以排除.
56.C.由题干中的time displayed everywhere定位到第二段：These days，the time is everywhere…
That may be a bad thing...New research shows that clock-based work schedules hinder morale(士气)and creativity．
57．A.由题干中的go about their work定位到第三段最后一句：It is said that all of us employ a mixof both these types of planning.
58．D.由题干中的Tamar Avnet and Anne．Lanre Sellier，experiments和clock-timers定位到第四段第五、六句：In experiments conducted by Tamar Avnet and Anne—Laure Sellier…They found clocktimers to be more efficient but less happy…
59．B.由题干中的business culture定位到第五段第一句：The researchers argue that task—basedorganizing tends to be undervalued and under-supported in business culture.
60．A.由题干中的researchers和suggest定位到第六段第一、二句: …the researchers argue that…task-based timing should be used when performing a job that requires more creativity.
61.A.由题干中的the well—known columnist定位到第一段第二句．．．．awell—known columnistwrote that she was "paying her dues," and that "there is simply no reason for anyone to attempt todeny her right to start anew."
62.B.由题干中的the second paragraph和many criminals in America定位到第二段第二句：many federal and state laws impose post-conviction restrictions on a shockingly large number ofAmericans.who are prevented from ever fully paving their debt to society.
63．C.由题干中的consequences和many Americans with a criminal record定位到第三段：At least65 million people…have a criminal record．This Can result in severe penalties…和第四段：Many ofthese penalties are imposed regardless of．．．Laws Can restrict or ban voting．．．
64．D.由题干中的the author和post．conviction laws and rules定位到第六段：Some laws makesense...和第七段: These laws are also counterproductive, since they make it harder for people withcriminal records to find housing or land a job, two key factors that reduce backsliding.
65．B.由题干中的author’s main purpose定位到文章最后一段：The point is not to excuse or forgetthe crime.Rather, it is to recognize that in America's vast criminal justice system, second chancesare crucial.It is in no one's interest to keep a large segment of the population on the margins ofsociety．
参考译文：Chinese parents usually intend to pay too much attention to their children's study to such an extent thatthey even don't require their children to help them do the chores.Their primary requirement for their childrenis to study hard, get good grades and go to famous universities, They believe this does good to their childrenbecause in the society of China which is full of intense competition, only perfect academic performance canensure a bright future.Chinese parents also believe if their children can make great achievements in thesociety, they will receive respect accordingly.Therefore, they are willing to sacrifice their own time, hobbiesand interests to provide better conditions for their children.
1．翻译第一句时，“过于关注……”还可以译为focus too much on…／be too focused on…等；“做家务”还可译为do housework.
2．翻译第二句时，“努力学习”“考得好”和“能上名牌大学”作表语，可用动词不定式来表达.“他们对孩子的首要要求”是句子的主语，有两种译法：一是直接用名词短语表达，即their primary requirement for theirchildren；二是用名词性从句表达，即what they require their children first to do.
3．翻译第三句时，“竞争激烈的社会”有两种译法：society(which is)hill of intense competition和competitivesociety.“保证”这个词译为assure还是ensure?如果意思是“向……保证，使……确信”，可译为assure sb．that或assure sb．of.根据原文可知，中国的家长认为成绩好前途就好，主语和宾语均为某事，所以将“保证”译为ensure为宜.
5．最后一句中，“愿意牺牲”译为be willing to sacrifice….“为孩子提供更好的条件”还可以译作to createbetter conditions for their children.