Directions：For this part, you are allowed 30 minutes to write an essay commenting on the saying"Learning is a daily experience and a lifetime mission. " You can cite examples to illustrate the importance of lifelong learning. You should write at least 120 words but no more than 180 words.
Directions: In this section, you will hear 8 short conversations and 2 long conversations. At the end of each conversation, one or more questions will be asked about what was said. Both the conversation and the questions will be spoken only once. After each question there will bea pause. During the pause, you must read the four choices marked A), B), C. and D), and decide which is the best answer.Then mark the corresponding letter on Answer Sheet I with a single line through the centre.
1. A. The agenda for the board of directors' meeting.
B. The details of the meeting to be held next week.
C. The reason for the man's absence from the meeting.
D. The time for the man's visit to the woman's company.
2.A. At a travel agency.
B. At a department store.
C. In a library.
D. In a post office.
3.A. He cannot hear the woman's call.
B. He cannot get through to New York.
C. He cannot recall the phone number.
D. He cannot find a public phone nearby.
4.A. Watch a movie with the woman.
B. Revise his thesis in the office.
C. Do some shopping with Jane.
D. Discuss his thesis with Prof. Hudson.
5. A. He just cannot work properly without a watch.
B. He has no idea where he can buy a gold watch.
C. He still does not know where he left his watch.
D. He is not sure what went wrong with his watch.
6.A. He forgot all about what he said.
B. He slipped and hurt his head.
C. He was sorry for being off sick last week.
D. He thought the woman's car had been sold.
7.A. She should try to catch an earlier bus.
B. She is absent from his class too often.
C. She is always making excuses for being late.
D. She should come up with a better excuse.
8.A. He is going to help the woman out.
B. He has to move out of the building soon.
C. He is on his way to see a real estate agent.
D. He will stay with the woman's brother.
Questions 9 to 11 are based on the conversation you have just heard.
9.A. From the wanted cohunn.
B. From some of her friends.
C. From a telephone directory.
D. From a television commercial.
10.A. She received full-time education abroad.
B. She graduated from an open university.
C. She fmished her secondary school.
D. She studied in a vocational college.
11.A. She is a shorthand-typist.
B. She works as a tour guide.
C. She is a policewoman.
D. She teaches an evening class.
Questions 12 to 15 are based on the conversation you have just heard.
12.A. It provides him with career opportunities.
B. It helps enlarge his customer network.
C. It has been off and on for ten years.
D. It was interrupted for four years.
13.A. Individualized service.
B. Traditional setting.
C. Home-made beer.
D. Social games.
14.A. The quality of beer.
B. The atmosphere.
C. The owner's attitude.
D. The right location.
15.A. It is a rather tough job.
B. It is a profitable business.
C. It helps old people kill time.
D. It makes retirees feel useful.
Directions: In this section, you will hear 3 short passages. At the end of each passage, you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After youhear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A , B ,C. and D. Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 1 with a single line through the centre.
Questions 16 to 18 are based on the passage you have just heard.
16.A. It is becoming increasingly popular.
B. It helps the user to escape reality.
C. It gives rise to serious social instability.
D. It hurts a person and those around them.
17.A. They use drugs just for fun.
B. They take drugs to get high.
C. They use drugs as medicine.
D. They keep drug use a secret.
18. A. It is quite common in entertainment circles.
B. It is the cause of various social problems.
C. It is hard to get rid of.
D. It is fatal to the user.
Questions 19 to 22 are based on the passage you have just heard.
19.A. Taking up exercises after recovery.
B. Producing tasty healthy frozen food.
C. Finding new ways to cure heart disease.
D. Going on a diet upon leaving the hospital.
20.A. Itwas carefully tested with consumers.
B. It was promoted by health organizations.
C. It was disapproved by many diet experts.
D. It was highly expected by the general public.
21.A. Competitive price.
B. Low expectations.
C. Vigorous promotion.
D. Unique ingredients.
22. A. It was suggested by the firm's vice-president.
B. It matches the food's dark green packaging.
C. It has a positive implication for consumers.
D. It tricks the elders into impulse purchasing.
Questions 23 to 25 are based on the passage you have just heard.
23.A. It is practiced in most of the states.
B. It will be abolished sooner or later.
C. It has drawn a lot of criticism from overseas.
D. It has to be approved by the Supreme Court.
24. A. Whether the practice should be allowed to continue in future.
B. Whether there should be a minimum age limit for execution.
C. What type of criminals should receive it.
D. What effect it might have on youngsters.
25. A. The court sentenced him to life in prison for killing two friends.
B. The governor changed his death sentence to life in prison.
C. He was the first minor to be executed in South Carolina.
D. He was sentenced to death for a crime he committed as a minor.
Directions: In this section, you will hear a passage three times. When the passage is read for the first time, you should listen carefully for its general idea. When the passage is read for the second time, you are required to fill in the blanks with, the exact words you have just heard. Finally, when the passage is read for the third time, you should check what you have written.Some people borrow money and "forget" to pay it back.
Large loans are seldom the issue; they are usually treated as business（26）, with the terms spelled out on paper. But many women suffer（27）over problems like Carol's "My friend Ginny is always28cash," she says. "I hate to recall how often I've ' loaned' her a dollar or two for a drink or a movie. Each loan is so small I'd feel really cheap making a big deal out of it; still, I do（29）the fact that she never pays me back. "Carol admits to being "too（30）or something" to demand repayment, but she has resolved tostop lending money to Ginny. "The last time she asked for five dollars to pay for her dry cleaning, I just told her I couldn't（31）it. "Another woman suggests a bolder（32）. "When somebody refuses to repay a loan, I（33）byrequesting one myself," she says. "'I left home without my wallet,' I'll say. 'Can you lend meenough to cover lunch?' Then, when the money is safely in hand, I am struck by a sudden（34）Why, this is exactly the amount I loaned you last week ! How（35）! Now you won't have to repay me'" She says it works like a charm.
Directions: In this section, there is a passage with ten blanks. You are required to select one word for each blank from a list of choices given in a word bank following the passage. Read the passage through carefully before making your choices.Each choice in the bank isidentified by a letter. Please mark the corresponding letter for each item on Answer Sheet 2 with a single line through the centre. You may not use any of the words in the bank more than once. Questions 36 to 45 are based on the following passage.
For many Americans,2013 ended with an unusually bitter cold spell.Late November and December（36）early snow and bone-chilling temperatures in much of the country, part of a year when, for the first time in two（37）, record-cold days will likely turn out to have oumumbered record-warm ones. But the U. S. was the exception: November was the warmest ever（38）, and current data indicates that 2013 is likely to have been the fourth hottest year on record. Enjoy the snow now, because（39）are good that 2014 will be even hotter, perhaps the hottest year since records have been kept. That's because, scientists are predicting,2014 will be an El Nifio Year. El Nino, Spanish for "the child",（40）when surface ocean waters in the southern Pacific become abnormally warm. So large is the Pacific, covering 30% of the planet's surface, that the（41）energy generated by its warming is enough to touch off a series of weather changes around the world. El Ninos are（42）with abnormally dry conditions in Southeast Asia and Australia. They can lead to extreme rain in parts of North and South America, even as southern Africa（43）dry weather. Marine life may be affected too: E1 Ninos can（44）the rising of the cold, nutrient-rich ( 营养丰富的） water that supports large fish（45）, and the unusually warm ocean temperatures can destroy coral ( 珊瑚).
Directions: In this section, you are going to read a passage with ten statements attached to it. Eachstatement contains information given in one of the paragraphs. Identify the paragraphfrom which the information is derived. You may choose a paragraph more than once.Each paragraph is marked with a letter.Answer the questions by marking the corresponding letter on Answer Sheet 2.
How to Eat Well
A. Why do so many Americans eat tons of processed food, the stuff that is correctly called junk (垃圾. and should really carry warning labels?
B. It's not because fresh ingredients are hard to come by. Supermarkets offer more variety than ever, and there are over four times as many farmers' markets in the U. S. as there were 20 years ago. nor is it for lack of available information. There are plenty of recipes (食谱), how-to videos and cooking classes available to anyone who has a computer, smartphone or television. If anything, the information is overwhelming.
C. And yet we aren't cooking. If you eat three meals a day and behave like most Americans, you probably get at least a third of your dally calories (卡路里. outside the home. Nearly two-thirds of us grab fast food once a week, and we get almost 25% of our dally calories from snacks. So we're eating out or taking in, and we don't sit down——or we do, but we hurry.
D. Shouldn't preparing——and consuming——food be a source of comfort, pride, health, weli——being, relaxation, sociability? Something that connects us to other humans? Why would we want to outsource(外包. this basic task, especially when outsourcing it is so harmful?
E. When I talk about cooking, I'm not talking about creating elaborate dinner parties or three——day science projects. I'm talking about simple, easy, everyday meals. My mission is to encourage green hands and those lacking time or money to feed themselves. That means we need modest, realistic expectations, and we need to teach people to cook food that's good enough to share with family and friends.
F. Perhaps a return to real cooking needn't be far off. A recent Harris poll revealed that 79% of Americans say they enjoy cooking and 30% "love it" ; 14% admit to not enjoying kitchen work and just 7% won't go near the stove at all. But this doesn't necessarily translate to real cooking, and the result of this survey shouldn't surprise anyone: 52% of those 65 or older cook at home five or more times per week; only a third of young people do.
G. Back in the 1950s most of us grew up in households where Morn cooked virtually every night. The intention to put a home-cooked meal on the table was pretty much universal. Most people couldn't afford to do otherwise.
H. Although frozen dinners were invented in the '40s, their popularity didn't boom until televisions became popular a decade or so later. Since then, packaged, pre-prepared meals have been what's for dinner. The microwave and fast-food chains were the biggest catalysts ( 催化剂), but the big food companies--which want to sell anything except the raw ingredients that go into cooking——made the home cook an endangered species.
I. Still, I fmd it strange that only a third of young people report preparing meals at home regularly. Isn't this the same crowd that rails against processed junk and champions craft cooking? And isn't this the generation who say they're concerned about their health and the well——being of the planet? If these are truly the values of many young people, then their behavior doesn't match their beliefs.
J. There have been haft——hearted but well-publicized efforts by some food companies to reduce calories in their processed foods, but the Standard American Diet is still the polar opposite of the healthy,mostly plant——based diet that just about every expert says we should be eating. Considering that the government's standards are not nearly ambitious enough, the picture is clear: bynot cooking athome, we're not eating the right things, and the consequences are hard to overstate.
K. To help quantify (量化). the costs of a poor diet, I recently tried to estimate this impact in terms of a most famous food, the burger (汉堡包). I concluded that the profit from burgers is more than offset (抵消） by the damage they cause in health problems and environmental harm.
L. Cooldng real food is the best defense——not to mention that any meal you're likely to eat at home contains about 200 fewer calories than one you would eat in a restaurant.
M. To those Americans for whom money is a concern, my advice is simple: Buy what you can afford,and cook it yourself. The common prescription is to primarily shop the grocery store, since that's where fresh produce, meat and seafood, and dairy are. And to save money and still eat well you don't need local, organic ingredients; all you need is real food. I'm not saying local food isn't better; it is. But there is plenty of decent food in the grocery stores.
N. The other sections you should get to know are the frozen foods and the canned goods. Frozen produce is still produce; canned tomatoes are still tomatoes. Just make sure you're getting real food without tons of added salt or sugar. Ask yourself, would Grandma consider this food? Does it look like something that might occur in nature? It's pretty much common sense: you want to buy food,not unidentifiable foodlike objects.
O. You don't have to hit the grocery store daily, nor do you need an abundance of skill. Since fewer than haft of Americans say they cook at an intermediate level and only 20% describe their cooldng skills as advanced, the crisis is one of confidence. And the only remedy for that is practice. There's nothing mysterious about cooking the evening meal. You just have to do a little thinking ahead and redefine what qualifies as dinner. Like any skill, cooking gets easier as you do it more; every time you cook, you advance your level of skills. Someday you won't even need recipes. My advice is that you not pay attention to the number of steps and ingredients, because they can be deceiving.
P. Time, I realize, is the biggest obstacle to cooking for most people. You must adjust your priorities
to find time to cook. For instance, you can move a TV to the kitchen and watch your favorite shows while you're standing at the sink. No one is asking you to give up activities you like, but if you're watching food shows on TV, try cooking instead.
46. Cooking benefits people in many ways and enables them to connect with one another.
47. Abundant information about cooking is available either online or on TV.
48. Young people do less cooking at home than the elderly these days.
49. Cooking skills can be improved with practice.
50. In the mid-20th century, most families ate dinner at home instead of eating out.
51. Even those short of time or money should be encouraged to cook for themselves and their family.
52. Eating food not cooked by ourselves can cause serious consequences.
53. To eat well and still save money, people should buy fresh food and cook it themselves.
54. We get a fairly large portion of calories from fast food and snacks.
55. The popularity of TV led to the popularity of frozen food.
Directions: There are 2 passages in this section. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A), B), C. and
D ). You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on Answer
The wallet is heading for extinction. As a day-to-day essential, it will die off with the generation who read print newspapers. The kind of shopping——where you hand over notes and count out change in return——now happens only in the most minor of our retail encounters, like buying a bar of chocolate or a pint of milk from a comer shop. At the shops where you spend any real money, that money is increasingly abstracted. And this is more and more true, the higher up the scale you go. At the most cutting-edge retail stores——Victoria Beckham on Dover Street, for instance——you don't go and stand at any kind of cash register when you decide to pay. The staff are equipped with iPads to take your payment while you relax on a sofa.
Which is nothing more or less than excellent service, if you have the money. But across society, the abstraction of the idea of cash makes me uneasy. Maybe I'm just old——fashioned. But earning money isn't quick or easy for most of us. Isn't it a bit weird that spending it should happen in haft a blink (眨眼). of an eye? Doesn't a wallet——that time——honoured Friday——night feeling of pleasing, promisingfatness——represent something that matters?
But I'll leave the economics to the experts. What bothers me about the death of the wallet is thechange it represents in our physical environment. Everything about the look and feel of a wallet——theway the fastenings and materials wear and tear and loosen with age, the plastic and paper and gold andsilver, and handwritten phone numbers and printed cinema tickets——is the very opposite of what ourworld is becoming. The opposite of a wallet is a smartphone or an iPad..The rounded edges, coolglass, smooth and unknowable as a pebble (鹅卵石). Instead of digging through pieces of paper andpeering into corners, we move our fingers left and right. No more counting out coins. Show yourwallet, if you still have one. It may not be here much longer.
56. What is happening to the wallet?
A. It is disappearing.
B. It is being fattened.
C. It is becoming costly.
D. It is changing in style.
57. How are business transactions done in big modern stores?
C. In the abstract.
D. Via a cash register.
58. What makes the author feel uncomfortable nowadays?
A. Saving money is becoming a thing of the past.
B. The pleasing Friday——night feeling is fading.
C. Earning money is getting more difficult.
D. Spending money is so fast and easy.
59. Why does the author choose to write about what's happening to the wallet?
A. It represents a change in the modern world.
B. It has something to do with everybody's life.
C. It marks the end of a time——honoured tradition.
D. It is the concern of contemporary economists.
60. What can we infer from the passage about the author?
A. He is resistant to social changes.
B. He is against technological progress.
C. He feels reluctant to part with the traditional wallet.
D. He feels insecure in the ever——changing modern world.
Everybody sleeps, but what people stay up late to catch——or wake up early in order not to miss——varies by culture. From data collected, it seems the things that cause us to lose the most sleep, on average, are sporting events, time changes, and holidays.
Around the world, people changed sleep patterns thanks to the start or end of daylight savings time. Russians, for example, began to wake up about a half-hour later each day after President Vladimir Putin shifted the country permanently to "winter time" starting on October 26.Russia's other late nights and early mornings generally correspond to public holidays. On New Year's Eve, Russians have the world's latest bedtime, hitting the hay at around 3:30 am. Russians also get up an hour later on International Women's Day, the day for treating and celebrating female relatives. Similarly, Americans' late nights, late mornings, and longest sleeps fall on three——day weekends. Canada got the least sleep of the year the night it beat Sweden in the Olympic hockey (冰球. final.The World Cup is also chiefly responsible for sleep deprivation (剥夺). The worst night for sleep in the U. K. was the night of the England-Italy match on June 14. Brits stayed up a half——hour later to watch it, and then they woke up earlier than usual the next morning thanks to summer nights, the phenomenon in which the sun barely sets in northern countries in the summertime. That was nothing, though, compared to Germans, Italians, and the French, who stayed up around an hour and a haft later on various days throughout the summer to watch the Cup.
It should be made clear that not everyone has a device to record their sleep patterns; in some of these nations, it's likely that only the richest people do. And people who elect to track their sleep may try to get more sleep than the average person. Even if that's the case, though, the above findings are still striking. If the most health-conscious among us have such deep swings in our shut-eye levels throughout the year, how much sleeg are the rest of us losing?
61. What does the author say about people's sleeping habits?
A. They are culture——related.
B. They affect people's health.
C. They change with the seasons.
D. They vary from person to person.
62, What do we learn about the Russians regarding sleep?
A)They don't fall asleep until very late.
B. They don't sleep much on weekends.
C. They get less sleep on public holidays.
D. They sleep longer than people elsewhere.
63. what is the major cause for Europeans' loss of sleep?
A. The daylight savings time.
B. The colorful night life.
C. The World Cup.
D. The summertime.
64. what is the most probable reason for some rich people to use a device to record their sleeppatterns?
A)They have trouble falling asleep.
B. They want to get sufficient sleep.
C. They are involved in a sleep research.
D. They want to go to bed on regular hours.
65. what does the author imply in the last paragraph?
A. Sleeplessness does harm to people's health.
B. Few people really know the importance of sleep.
C. It is important to study our sleep patterns.
D. Average people probably sleep less than the rich.
Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to translate a passage from Chinese into English. You should write your answer on Answer Sheet 2.
1．D. 未听先知：四个选项均为描述事实状况的短语，结合选项中多次出现的meeting一词，以及details，next week和the man's visit等，可以推断，对话内容与男士的出访和会面有关，而且此次会面尚未达成。
3．B. 未听先知：四个选项均以he cannot开头，可以推断对话中男士一定是遇到了某种问题，结合选项中出现的call，get through，phone number和public phone等词，可以进一步确定男士遇到的问题与电话有关。
4．D. 未听先知：四个选项均为表示行为的动词短语，可以推断本题考查的内容与行为动作有关。结合选项中出现的with the woman和his thesis等词，可以进一步判定本题考查的是男士的行为动作，因此男士的话为听音重点。
6．A. 未听先知：四个选项的主语均为he，结合选项中出现的forgot，slipped and hurt，sorry和sold等词，可以初步推断与男士相关的事实并不是特别好的事实，因此听录音时要注意捕捉与男士相关的信息。
详解：女士说她记得男士说过上周会给她打电话，与她讨论一下她要卖的那辆车，男士听到女士的话后，马上表示道歉，因为这件事completely slipped my mind，本题的关键在于理解短语slip one’s mind的含义，即“忘记”。也就是说，男士把这件事忘得一干二净，故答案为A.
7．C. 未听先知：四个选项均以she开头，结合选项中出现的absent，class，excuses和being late等词，可以推断女士上课出勤情况不好，对话内容应该围绕女士上课出勤情况展开。
8．B. 未听先知：四个选项均以he开头，结合选项中出现的move out of，buildin9，real estate agent和stay with等词，可以推断对话内容与男士的住房情况有关。
9．How did the woman get to know about the mall’s company?
10．What formal education did the woman receive?
C. 详解：对话中男士问女士曾在哪所学校上学，女士说她在South Town上的中学，然后又说，她l8岁之后就没有再接受过全日制教育，由此可知，女士所接受的最高程度的正规教育就是中学，故答案为C.
11．What do we learn about the woinan’s occupation?
12．What does the man say about his involvement with pubs?
13．What characterizes the old-fashioned pub．according to tlIe man?
14．What does the man say is most important in making a good pub?
15．What does the woman think of running a country pub?
16．What does the speaker say about drug abuse?
17．What does the speaker say about recreational drug users?
B. 详解:短文中提到了不同类型的人使用药物的目的。其中提到，Recreational users take drugs to get high．即娱乐性毒品使用者吸毒是为了让自己兴奋，故答案为B.
18．What does the speaker say about drug dependence?
19．What did Charles Harper think of while he was in hospital?
20．What does the passage say about the Healthy Choice product line before it went to market?
A. 详解：短文中提到，在真正投放到市场面向大众之前，Healthy Choice系列的食品经过了消费者的认真测试，故答案为A.
21．What is said to contribute to ConAgra’s business success?
22．What does the speaker say about the naule Healthy Choice?
C. 详解：短文中提到，选择使用Healthy Choice这个商品名称，是因为它能给消费者以正面暗示，故答案为C.
23．What does the speaker say about the death penalty in the United States?
24．Whatisthe focus of tlle debate around the death penalty?
25．What does the speaker say about James Terry Roach?
27．in silence。详解:本句主干结构完整，此处应该填人副词或副词短语，充当状语，修饰动词suffer。由该句之后卡萝尔对自己遭遇的描述可以看出，她的朋友金尼经常向她借钱，但从来没有还过，虽然数目不大，而卡萝尔也觉得不好意思，没有要求她还钱，也就是说，她对朋友的行为是默默地忍受：结合录音填入in silence，意为“默默地”。
28．short of。详解:此处填入的词或词组应该能够连接系动词is和空格后的名词cash，描述主语金尼与金钱之间的关系。空格所在句后一句中说，金尼经常向卡萝尔借上一两美元买饮料或者电影票，也就是说，金尼比较缺钱。结合录音填入short of，意为“缺少，缺乏”。
31．spare。详解:空格前是情态动词的否定形式couldn't，因此，此处应该填入动词原形，与couldn’t起作从句的谓语。由于朋友总是借钱不还，而卡萝尔又不好意思向朋友要求还钱，时间长了，卡萝尔决定不再借钱给朋友，再结合本句句首的the last time可以判断，从这一次起，卡萝尔拒绝借钱给朋友。因此，她告诉朋友她没钱可借。结合录音填入spare，意为“提供(时间、钱等)；匀出，分出”。
33．turn the tables。详解:此处应该填入动词或动词短语，充当句子的谓语。这位女士的回答更为大胆，当有人借钱不还时，她不是被动忍受，而是扭转局面，主动出击，向朋友提出要求。结合录音填入turn the tables，意为“扭转局面，转败为胜”。
36．N.saw。详解：动词辨析题。本空位于两个名词之间，而且late November and December作句子的主语，因此应填入动词作谓语。此处意思是ll月底和12月已经有了初雪，应填入含有该层意思的动词。备选动词中，G.experiences和N.saw符合句意，但本段第一句用了一般过去时，此句承接第一句，因此也应该用一般过去时，故答案为N.saw。本题也可以先根据时态将选项范围缩小至B)associated、C.bore、E.communicated和N.saw，再根据句意排除B.、C.和E.
40．J.occurs。详解：动词辨析题。分析句子结构可知，空格位于主语ElNifi0之后，应填入动词作谓语。本句解释什么是厄尔尼诺现象，句意为：当南太平洋表层海水温度异常升高时，厄尔尼诺就会一。因此本空应填入有“出现；发生”含义的词，故答案为J.occurs。本题也可以根据句子成分逐步分析，本句中，El Nifio是主语，Spanish for“the child”是其同位语，when引导时间状语从句。同位语是对其前面名词的进一步解释说明，去掉并不影响句子的结构，在分析时可以省略，因此可判断本句缺少谓语动词。另外，本段在介绍厄尔尼诺现象时，用的都是现在时，可以将选择范围缩小至动词G.experiences和J.Occurs，再根据句意排除G.
56，A. 定位:由题干中的happening to the wallet定位至第一段第一句：The wallet is heading for extinction．
57．B. 定位：由题干中的in big modern stores定位至第一段第六、七句：At the most cutting edge retail stores--Victoria Beckham Off Dover Street，for instance—_yoU don、go and stand at any kind of cash register when you decide to pay．the staff axe equipped with iPads to take your payment while you relax on a sofa．
58．D. 定位：由题干中的makes the author feel uncomfortable定位至第二段第二至五句：But across society，the abstraction of the idea of cash makes me uneasy．Maybe I'm just old fashioned．But earning money isn’t quick or easy for most of us．Isn’t it a bit weird that spending it should happen in haft a blink(眨眼)ofan eye?
59．A. 定位：由题干中的why和what’s happening to the wallet定位至第三段第二句：What bothers me about the death of the wallet is the change it represents in our physical environment．
详解：事实细节题。what’s happening to the wallet指的是钱包正走向灭绝。第三段继续介绍作者对钱包即将灭绝的看法。第二旬提到，钱包的消失给我带来的困扰是关于它所代表的实体环境的改变。因此A.“它代表现代世界的一个改变”符合文意，故为答案。
点睛： B.“它与每个人的生活有关”和C.“它标志着一个历史悠久的传统的结束”都是原文流露的事实，并不是作者写作的原因，因此排除；D.“它是当代经济学家所关心的事”是对第三段第一旬But I’II leave the economics to the expels．的曲解，因此排除。
60．D. 定位：由题干定位至第二段第二句：But across society，the abstraction of the idea of cash makes me uneasy．以及第三段第二句：What bothers me about the death of the wallet is the change it represents in our physical environment．
点睛：A.“他反对社会变革”和B.“他反对技术进步”在原文中均未提及，因此排除；C.“他不愿 意与传统的钱包告别”是对原文第三段最后两句Show your wallet，if you still have one．It may not be here much longer．的解释．过于片面，并不是文章中作者表达的主要意图，因此排除。
61．A. 定位：由题干中的sleeping habits定位到第一段：Everybody sleeps，but what people stay up late to Catch or wake up early in order not to miss--varies by culture．
62．C. 定位:由题干中的the Russians regarding sleep定位到第四段第一句：Russia’s other late nights and early mornings generally correspond to public holidays．
63．C. 定位:由题干中的Europeans’loss of sleep定位到第八段：The World Cup is also chiefly responsible for sleep deprivation(剥夺)．The worst night for sleep in the U．K．was the night of the England Italy match．．．compared to Germans．Italians，and the French，who stayed up．．．to watch the Cup．
64．B. 定位:由题于中的a device to record their sleep patterns定位到最后一段第一、二句．Not everyone has a device to record their sleep patterns…only the richest people d0．And people who elect to track their sleep may try to get more sleep than the average person．
65．B. 定位：由题干定位到最后一段．people who elect to track their sleep may try to get more sleepthan the average person．If the most health·conscious among us have such deep swings in Our shuteye levels throughout the year，how much sleep are the rest of us losing?
详解：推理判断题。文章最后一段最后一句提到，这一整年里，如果我们中最具健康意识的人的睡眠时间都有这么大的浮动，那我们其余的人又失去了多少睡眠呢?换句话说，人们对睡眠不够重视，故本题答案为B. 点睛： A.“失眠对健康有害”，题干问的是作者在最后一段暗示了什么，A.并非作者暗示的内容，故可以排除；C.“研究我们的睡眠模式很重要”，文章并未提及这一点，故可以排除；D.“普通人可能比富人睡得少”，文章最后一段前两句提到了富人用设备记录自己的睡眠时间，可能是想要获得比普通人更多的睡眠．并没有提到普通人和富人之间谁睡眠时间更多的问题，故可以排除。
参考译文：Lijiang, an ancient town in Yunnan Province, is one of the most famous tourist attractions in China. The life tempo there is slower than that of most Chinese cities. There is beautiful natural scenery everywhere in Lijiang, and many minorities provide tourists with various and colorful cultural experience. It has also been known as the "City of Love" in history. Numerous legends about people who were born for love and died for love circulate among the local folk. Nowadays, this ancient town is regarded as the paradise of love and romance in the eyes of both Chinese and foreign visitors.